Wat als glas teveel licht doorlaat?

Onbewerkt glas laat ongeveer 90% van het zonlicht dat op het glas schijnt door. Maar wat als dat invallend zonlicht een ruimte te warm maakt, of teveel schittering geeft op beeldschermen om rustig te kunnen werken? Lang niet overal is het mogelijk of wenselijk om een zonnescherm op te hangen. Het glas zelf kan dan uitkomst bieden.

Het aanbrengen van zonwerend glas is een uitstekende manier om de voordelen van het invallende zonlicht te behouden, maar de nadelen hiervan te beperken. Zonwerend glas is er in verschillende soorten. Zo kan in het productieproces een zonwerende coating worden aangebracht. Die kan gecombineerd worden met vele andere toepassingen zoals isolatieglas, veiligheidsglas, enkel glas of geluidswerend glas.

Een moderne manier van zonwering is smart-glas. Dit glas kan via bediening of automatisch ingesteld worden op minder licht doorlaten. Daarnaast bestaat er ook nog dubbelglas waar zonwering in verwerkt is tussen de glasbladen. Beide opties geven meer gebruikscomfort omdat per moment kan worden bepaald of zonlicht moet worden geweerd, of juist niet.

Deel dit op social
Scroll naar boven