GlasKeur is een keurmerk, speciaal bedoeld voor de gehele glasbranche. Alle glasbedrijven (zowel leden als niet-leden) kunnen het keurmerk halen. Met GlasKeur maakt Bouwend Nederland Vakgroep GLAS de aansluiting met de Wet Kwaliteitsborging Bouwen. Maar we gaan met GlasKeur verder dan het Bouwbesluit, bijvoorbeeld de NEN3569 wordt door de houders van het GlasKeur standaard toegepast.

De kwaliteitseisen voor GlasKeur zijn het resultaat van het initiatief van de branchevereniging Bouwend Nederland Vakgroep GLAS voor het opzetten van een keurmerk voor het plaatsen van glas voor bedrijven zoals glaszetters, glasproducenten en glashandelaren. Onderdelen van dit keurmerk zijn onder andere vakbekwaamheid, veiligheid, normen en milieu. Deze kwaliteitseisen worden door de Technische Commissie van Vakgroep GLAS periodiek herzien en, indien nodig, aangepast aan de geldende normen en richtlijnen.

Download hier de kwaliteitseisen voor het VG-GLAS-Keurmerk op het plaatsen van glas

Download hier de kwaliteitseisen voor het VG-GLAS-Keurmerk voor Producenten en Handelaren


Het ultieme doel is dat GlasKeur een standaard onderdeel wordt van bouwkundige bestekken. Op die manier ontkomt geen enkele glaszetter meer aan het bieden van vakwerk. Daar wordt de hele sector beter van.

Tarieven deelname aan het keurmerk (2021/2022)

  • Aanvraag keurmerk € 650,-
  • 2 x audit per jaar à € 650,-

Voordeel voor leden van Vakgroep GLAS:

  • Aanvraag € 0,-
  • 2 x Audit per jaar à € 325,-

Niet leden betalen het volledige bedrag à € 650,- per aanvraag en € 650,- per audit

Wil je ook het keurmerk aanvragen of wil je meer informatie over het GlasKeur, neem dan contact op met het secretariaat van Vakgroep GLAS.

"De kwaliteit en de klantentevredenheid staan bij ons hoog in het vaandel. Bij ieder opgeleverd werk vragen wij onze klanten om een beoordeling. Het Keurmerk is voor ons en onze klanten een bevestiging van onze kennis en deskundigheid."

Scroll naar boven