Bouwend Nederland vakgroep GLAS is de werkgeversvereniging voor werkgevers die actief zijn in de vlakglasbranche. De vakgroep GLAS is de belangenbehartiger voor bedrijven die zich bezighouden met het produceren, verhandelen, bewerken en plaatsen van vlakglas.

GBO is opgericht in 1941 als de Nederlandse Bond van Groothandelaren in Vlakglas (NGB). In de zeventiger jaren werd de naam veranderd in de Nederlandse Glasbond. In 2000 ontstond door het samengaan met de vereniging van Fabrikanten van Isolatieglas de Glas Branche Organisatie (GBO). Na de fusie in 2005 met de Nederlandse Glasfederatie (NGF) bleef deze naam en werden de activiteiten gehergroepeerd.

Per 1 juli 2015 is de Glas Branche Organisatie gefuseerd met Bouwend Nederland. GBO gaat onder de koepel van Bouwend Nederland verder als Vakgroep GLAS en is gevestigd in Zoetermeer.

Bij de Vakgroep GLAS zijn ongeveer 170 bedrijven aangesloten, van verschillende grootte en met uiteenlopende activiteiten. Het ledenbestand bestaat uit relatief kleine bedrijven die zich bijvoorbeeld in één activiteit gespecialiseerd hebben tot grote multinationals met alle disciplines in huis.

www.bouwendnederland.nl/glas

Deel dit op social
Scroll naar boven