Word glaszetter
Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging? Kom werken in het glas! Je werkt elke dag aan mooie projecten en krijgt een baan met een goed salaris en goede arbeidsvoorwaarden. Bij veel bedrijven kun je direct aan de slag en leer je het vak op de werkvloer. Daarnaast is er de mogelijkheid om de MBO opleiding Glaszetten te volgen.
Heb je nu niet de juiste papieren maar wil je wel graag? Geen probleem! Veel werkgevers willen je intern opleiden. Dus lees vooral verder. Ben je geen student? Klik dan hier.
MBO opleidingen glaszetter Nieuwegein, Goes en Heerhugowaard
ROC Midden Nederland te Nieuwegein, Scalda te Goes en het Horizon College in Heerhugowaard bieden de opleiding tot glaszetter aan. Klik op één van de plaatsnamen voor meer informatie over de opleiding bij jou in de buurt.
Waarom glaszetter worden?
Tegenwoordig is vlakglas veel meer dan de ruit waar we doorheen kijken. Glas is een veelzijdig, duurzaam en mooi product om mee te werken. In de huidige bouw is glas een belangrijk onderdeel van architectuur, interieurdesign èn energiebesparing. Het werkt mee aan de brandveiligheid van een pand, aan de klimaatbeheersing, aan de ruimtebeleving, aan een prettige werk- of leefsfeer. De glasbranche kan nieuwe professionals goed gebruiken. Het barst van de vacatures. Dus meld je aan voor een opleiding of cursus.
Ben je geen student? Ook dan zijn er mogelijkheden voor je!
Vakmensen in glas komen in twee soorten: glaszetters en glasmonteurs. Om glaszetter of -monteur te worden zijn er verschillende cursussen en trajecten beschikbaar. In deze trajecten leren we je alles wat nodig is om glas te zetten. De training is zeker nodig want het enkelglasruitje van vroeger is intussen vervangen voor heel veel glassoorten en typen.
Heb jij zin om snel aan de slag te gaan als glaszetter? Of twijfel je nog of het vak iets voor je is? Neem contact op met een van de werkgevers en ontdek je mogelijkheden.
Wat is het verschil tussen glaszetters en glasmonteurs?
De glaszetter
De glaszetter plaatst glas in ramen en deuren. Het vak is met alle innovaties in vlakglas de afgelopen tien jaar een stuk uitdagender geworden. De komst van nieuwe glassoorten, verschillende soorten kozijnen en nieuwe plaatsingstechnieken maken dat de eisen aan de glaszetter steeds strenger worden. Van een glaszetter wordt verwacht dat hij bijvoorbeeld kennis heeft van het plaatsen van isolatieglas, brandwerend glas en/of veiligheidsglas. Ook wordt van hem verwacht hij op de hoogte is van alle normen die van toepassing zijn en dat hij het werk veilig en gezond uitvoert.
De glasmonteur
De glasmonteur monteert installatieglas. De functie is anders die van de glaszetter. Een glasmonteur komt om, onder andere, glazen puien, deuren, trappen, balustrades en wanden te installeren. Hiermee zijn ook het gevraagde kennisniveau en de gevraagde vakbekwaamheid anders. Een glasmonteur moet bijvoorbeeld brede kennis hebben van gehard glas en gelaagd glas en de daarbij behorende montage technieken en regels. Ook moet een glasmonteur kennis hebben van beslag, hang- en sluitwerk en de te gebruiken gereedschappen.