Tot en met 2023 was het GLAS Vakcertificaat de standaard voor kwaliteit en vakmanschap binnen de glasbranche. Vanaf 2024 is dit het Glaskeur. Lees hier meer over het Glaskeur

Wie garandeert dat u kwaliteit in huis haalt wanneer u een glasbedrijf zoekt? Kwaliteit is vaak pas zichtbaar nadat het product of dienst geleverd is. Behalve, wanneer het bedrijf over een keurmerk beschikt of gecertificeerd is. Dat betekent dat aantoonbaar aan met zorg vastgestelde kwaliteitsnormen is voldaan. Met dat in het achterhoofd hebben de leden van Vakgroep GLAS zich uitgesproken voor het certificeren van glaszetters en monteurs.

Met het GLAS Vakcertificaat van Vakgroep GLAS laten de leden zien dat uitsluitend met vakbekwame en opgeleide medewerkers wordt gewerkt. Dat betekent niet alleen dat kwaliteit en efficiency gewaarborgd zijn, maar ook dat er verantwoord en veilig wordt gewerkt. En tevens dat eventuele faalkosten tot een minimum beperkt worden. Kortom: zaken waarmee vakmanschap zichtbaar wordt gemaakt en leden van Vakgroep GLAS zich onderscheiden van hun concurrentie.

Er zijn twee certificeringstrajecten in het leven geroepen, eentje voor de glaszetter en eentje voor de glasmonteur.

De Glaszetter
Het beroep van de glaszetter is de laatste jaren een stuk ingewikkelder geworden. De komst van nieuwe glassoorten, verschillende soorten kozijnen en nieuwe plaatsingstechnieken hebben ertoe geleid dat de eisen aan de glaszetter steeds strenger worden.

Van een glaszetter wordt verwacht dat hij bijvoorbeeld kennis heeft van het plaatsen van isolatieglas, brandwerend glas en/of veiligheidsglas. Tevens wordt van hem verwacht hij op de hoogte is van alle van toepassing zijnde normen en dat hij het werk veilig en gezond uitvoert.

De Glasmonteur
De glasmonteur monteert installatieglas. Hiermee is zijn functie wezenlijk anders dat die van de glaszetter. Terwijl de glaszetter glas in kozijnen plaatst, monteert een glasmonteur onder andere glazen puien, deuren, trappen, balustrades en wanden. Hiermee zijn ook het gevraagde kennisniveau en de gevraagde vakbekwaamheid anders. Een glasmonteur moet kennis hebben van gehard glas en gelaagd glas en de daarbij behorende montage technieken en regels. Tevens moet een glasmonteur kennis hebben van beslag, hang- en sluitwerk en de te gebruiken gereedschappen.

Voordelen van werken met bedrijven met GLAS Vakcertificaat
De glaszetters en glasmonteurs met een GBO-certificering zijn volgens de hoogste standaarden in de branche geschoold. Hierdoor zijn er voor u als klant belangrijke voordelen:

  • De medewerkers beschikken over aantoonbare kennis van glas en beschikbare glasproducten. Hierdoor kunnen zij u altijd adviseren over de voor u juiste glastoepassing.
  • De medewerkers zijn altijd op de hoogte van de meest recente beglazings- en/of montagevoorschriften. Hiermee bent u ervan verzekerd dat het glas altijd met behulp van de nieuwste technieken en methoden wordt geplaatst.
  • De medewerkers zijn altijd op de hoogte van de geldende en toe te passen wet- en regelgeving.
  • De medewerkers hebben kennis van wanneer en hoe veiligheidsbeglazing moet worden toegepast.
  • De medewerkers zijn in het bezit van een B-VCA diploma. Hierdoor zijn zij zich bewust van de risico’s van glas plaatsen en kunnen hier veilig mee omgaan.

Uw glasspecialist vinden
Op deze website www.glasspecialisten.nl vindt u gemakkelijk en snel glaszetters en glasmonteurs die vakbekwaam zijn, die op de hoogte zijn van de geldende montagevoorschriften, en die veilig en gezond werken.

De glaszetters en de monteurs van de bedrijven op deze website worden allemaal periodiek bijgeschoold, zodat zij altijd op de hoogte zijn van de geldende plaatsingsvoorschriften en de van toepassing zijnde normen. U kunt zoeken per regio (postcode e/o plaats) of op bedrijfsnaam. De resultaten kunt u filteren op specialismen en op bedrijven die niet, of juist wel, voor particulieren werken.

Deel dit op social
Scroll naar boven