Vakgroep GLAS en Kenniscentrum Glas continueren de samenwerking op het gebied van technische ondersteuning

dinsdag, 31 januari 2023

Vakgroep GLAS en Kenniscentrum Glas continueren de samenwerking op het gebied van technische ondersteuning. Werkzaamheden zijn onder meer deelname in NEN-(EN) commissies en de Technische Commissie Vakgroep GLAS, het beantwoorden van technische vragen van leden van Vakgroep GLAS, ondersteuning bieden bij de uitvoering van het Keurmerk Glas en het uitvoeren van specifieke projecten, bijvoorbeeld op het gebied van voorlichting.

Kwaliteit maakt verschil

Cor Wittekoek, secretaris van Vakgroep GLAS: “Onze leden maken het verschil met het leveren van kwaliteit en de kennis van hun medewerkers. We doen er alles aan goed geschoold personeel te laten instromen en hen vast te houden voor het mooie glasvak. Met het kenniscentrum beschikken we over een “bevriende” organisatie waar onze leden zowel voor het opleiden als technische vraagstukken op terug kunnen vallen. Ook mee kunnen denken over en het invloed kunnen uitoefenen op normen is cruciaal. Kenniscentrum Glas beschikt over ervaren adviseurs die zich op deze wijze in opdracht van de vakgroep hard maken voor de vlakglassector”.

Blijven inzetten voor sector

Directeur Roy van Leeuwen van het onlangs naar IJsselstein verhuisde Kenniscentrum Glas verwoordt het aldus. “We zijn blij met het voortzetten van de werkzaamheden voor de vakgroep. Het kenniscentrum is voorgekomen uit GBO en richtte zich hoofdzakelijk op het opleiden van leden. Zowel onze klantenkring, binnen en buiten de glassector, als onze werkzaamheden zijn enorm verbreed. Naast de scholingsactiviteiten bieden wij op het gebied van vlakglas technisch advies aan. Dit in de vorm van onder andere (schade)inspecties, glasdikteberekeningen en het uitvoeren van de glasparelzakslingerproef. Ook onze onafhankelijkheid is gegroeid. Toch is het fijn onze skills nog steeds voor GBO, inmiddels Vakgroep GLAS, te kunnen blijven inzetten”.

Deel dit op social
Scroll naar boven