Uitbreiding ISDE subsidie

maandag, 23 november 2020

De ISDE wordt in 2021 uitgebreid met isolatiemaatregelen en het aansluiten op warmtenetten. Binnen de ISDE wordt een subsidieaanvraag getoetst of de toegepaste producten op een lijst met goedgekeurde maatregelen staan. Voor de isolatiemaatregelen is dit een nieuwe procedure. U krijgt nu de kans om producenten een verzoek in te laten dienen om hun product(en) aan te melden voor deze isolatiematerialenlijst. Er komen twee materialenlijsten, een voor hoogrendementsglas en een lijst voor isolatiematerialen. De materialen die op deze lijsten komen te staan voldoen aan de gestelde technische criteria en komen hiermee in aanmerking voor ISDE-subsidie aanvraag. Zo kan de eigenaar én bewoner via deze lijsten controleren of het gekozen materiaal in aanmerking komt voor subsidie.

Vermelding isolatiematerialenlijst aanvragen
Produceert, importeert of levert u isolatiematerialen of producten die aan onderstaande minimale isolatiewaarden voldoen? Dien nu een verzoek in voor vermelding op deze isolatiematerialenlijst.
Hoe vraag ik een vermelding aan?
Download hier het formulier “Vermelding hoogrendementsglas ” en/of “Vermelding isolatiematerialen ”. Mail het ingevulde formulier en de gevraagde bijlagen zoals deze in het formulier staan naar DEW@rvo.nl. Vermeld als onderwerp van uw e-mail: “Aanvraag vermelding isolatiematerialenlijst ISDE”.
Na het aanvragen krijgt u een ontvangstbevestiging. Vervolgens controleert RVO of het isolerende materiaal inderdaad aan de technische eisen voldoet. De beslissing ontvangt u per mail. We streven ernaar zo snel mogelijk uw verzoek te verwerken zodat de goedgekeurde materialen op de lijsten komen te staan. Medio december zullen de eerste lijsten op onze website staan. Deze lijsten worden in januari en februari twee wekelijks geüpdatet. Wij verwachten een groot aantal aanmeldingen. Staat uw aangevraagde isolerende materiaal nog niet op deze lijsten? In afwachting van de beslissing op uw aanvraag kan bij een subsidieaanvraag het isolerende materiaal als “overig” worden ingediend.

Isolatiematerialen en -waarden
In bijgaande tabel staan de minimale isolatiewaarden van de maatregelen zoals deze in de ISDE vanaf 2021 gelden. De isolatiewaarden zijn gelijk aan de huidige Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH).

Webinar
Wilt u op de hoogte worden gesteld van de komende ISDE wijzigingen?
Noteer alvast de webinar in uw agenda: 15 december 2020 van 11.00 – 12.30 uur
Wilt u een uitnodiging ontvangen zodat u zich kunt aanmelden? Stuur een mail naar dew@rvo.nl ovv Webinar ISDE.

Dit webinar is speciaal voor brancheverenigingen van leveranciers en installateurs, intermediairs, bouwbedrijven, bouwinstallatiebedrijven, gemeenten, energieloketten, warmtebedrijven.

Deel dit op social
Scroll naar boven