Statushouders starten opleiding tot glaszetter

vrijdag, 18 november 2022

Nederland staat voor de enorme opgave om in 2050 energieneutraal te zijn. Dat begint bij het verduurzamen van woningen. Hiervoor zijn heel veel glaszetters nodig. Om het tekort aan glaszetters op te lossen, worden verschillende initiatieven genomen.

Begin dit jaar is de Vakgroep GLAS van Bouwend Nederland een samenwerking aangegaan met VluchtelingenWerk Nederland om statushouders op te leiden tot glaszetter. Inmiddels zijn er tien statushouders begonnen met de opleiding tot assistent glaszetter. Een aantal van hen heeft uitzicht op een baan bij een glasbedrijf.

Proeftuin
De opleiding wordt verzorgd door het Kenniscentrum Glas. Zij hebben de bestaande opleiding aangepast naar het kennis-en taalniveau van de statushouders. Dit hele project is opgezet als een proeftuin waarbij het de bedoeling is dat er, na de eerste lichting leerlingen over een paar maanden, een vervolgtraject wordt opgestart.

Wil je als werkgever of als statushouder meedoen aan het vervolgproject? Neem dan contact op met c.wittekoek@bouwendnederland.nl.

Deel dit op social
Scroll naar boven