Scalda start MBO opleiding Glaszetter

maandag, 14 februari 2022

Scalda te Goes start in september 2022 de MBO opleiding Glaszetter. Hiermee is Scalda de tweede school in Nederland waar leerlingen deze opleiding kunnen volgen. Alle erkend leerbedrijven kunnen leerlingen aanmelden voor de opleiding Glaszetter. Het ROC in Nieuwegein startte vorig jaar september als eerste school de opleiding Glaszetter.

Glaszetter Niveau 2
Als glaszetter ga je aan de slag in het glasbedrijf in je eigen regio. Je werkt daar met verschillende beglazingssystemen en leert alles wat daarbij komt kijken. Je plaatst daarnaast nieuw glas en herstelt glasschades.

Je leert de praktische vaardigheden in het erkende leerbedrijf samen met de praktijkopleider of teamleider. Tijdens je BBL lesdag bij Scalda in het Techniekhuis in Goes leer je de theoretische kant van het vak.

Tijdens je opleiding ga je aan de slag met alle aspecten van het beglazen van gebouwen en het onderhoud aan beglazingssystemen. Je vertaalt een opdracht en verzamelt materialen en gereedschappen, je controleert de maatvoering en maakt het kader klaar voor beglazing. Dan plaats je enkel, dubbel- en speciaal glas in bestaande en nieuwe kaders. Je ruimt daarna je werkplek op, reinigt gebruikte materialen en voert afval af. Uiteindelijk lever je het werk op en ben je verantwoordelijk voor afwijkingen van de oorspronkelijke opdracht.

Voor meer informatie zoals toelating en kosten kan je terecht op de website van Scalda.

Deel dit op social
Scroll naar boven