Netwerkbijeenkomst Circulair Glas erg goed bezocht

dinsdag, 12 december 2023

Op donderdag 7 december hebben ruim 120 geïnteresseerden de netwerkbijeenkomst Circulair Glas bezocht.

In een baanbrekend project, geleid door de Hogeschool van Amsterdam en in samenwerking met Koninklijk Bouwend Nederland Vakgroep GLAS en marktpartijen, is twee jaar lang intensief onderzoek gedaan naar de innovatieve hergebruiksmogelijkheden van isolatieglas. Tijdens deze netwerkbijeenkomst werden de veelbelovende resultaten van dit onderzoek gepresenteerd en deelden de praktijkpartners hun ervaring met hergebruik van vlakglas.

Van recycling naar hergebruik

Een belangrijk kenmerk van dit initiatief is de rol van de Vakgroep GLAS en Vlakglas Recycling Nederland, die al meer dan 20 jaar een voortrekkersrol spelen met hun succesvolle EPR-systeem. Dit is een uniek systeem in de wereld. Jaarlijks wordt er ruim 85.000 ton vlakglasafval ingezameld en gerecycled. Met het project van Circulair Glas, zetten we nu de volgende grote stap: van recycling naar hergebruik.

In dit project werken de Hogeschool van Amsterdam en Bouwend Nederland Vakgroep GLAS samen met de leden GSF Glasgroep BVGlasindustrie Ben EversLa Paloma GlasindustieHermans Groep en Jargo Glas B.V., wat een significante mijlpaal markeert in onze voortdurende inspanningen om duurzame innovaties in de glasindustrie te bevorderen.

Deel dit op social
Scroll naar boven