Living the glass age 2022 door Stichting UNexpected Glass

maandag, 25 april 2022

Het evenement Living The Glass Age van Stichting UNexpected Glass staat gepland in oktober 2022 in het bijzondere Eemklooster te Amersfoort. Het concept voor een crossover evenement tussen kunst, innovatie en de bouw ontstond nav gesprekken tussen Titia Felderhof en Krista Israel met de 3 eigenaren van Het Eemklooster: Plecht Vosch West, ABC Vastgoed en EarthY. Stichting UNexpected Glass en de bouwwereld hebben namelijk één grote gemene deler – Glas.

UNexpected Glass is opgericht in het Internationale Jaar van het Glas 2022 en wil een podium zijn voor het glaskunst binnen de hedendaagse beeldende kunst en hiermee een breed publiek inspireren met de eigenschappen en de mogelijkheden van dit materiaal. Door een kruisbestuiving met een heel andere glaswereld, nml het glas van de bouwwereld, waar de ontwikkelingen en innovatie van dit materiaal bijdragen aan sustainability, recycling en een betere toekomst, sluit Unexpected Glass zich aan bij the IYoG 2022. Met het evenement Living the Glass Age wil Stichting UNexpected Glass haar bezoekers bewust maken van dit bijzondere materiaal dat we inmiddels onbewust dagelijks gebruiken.

Living The Glass AgeCONNECTED – THROUGH GLASS – TO THE FUTURE

In de drie exposities Living the Glass Age – CONNECTED – THROUGH GLASS – TO THE FUTURE

staat de visie van de VN en de mogelijke toepasbaarheid van het materiaal glas centraal, waarin de verbinding wordt gezocht met verschillende disciplines uit de kunst. Het biedt de ruimte voor de reflecties van geselecteerde kunstenaars met die glas als hun hoofdmedium gebruiken, maar ook makers en designers vanuit andere disciplines die glas gebruiken in hun werk.

In het verdiepingsprogramma Living the Glass AgeSpecialists komen glasspecialisten uit de bouwwereld en de beeldende kunst aan het woord. Het geeft Bouwend Nederland de ruimte om te laten zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van bouwen met glas. In Living the Glass Age – In Action zijn er naast lezingen ook demonstraties met glasblazen en flamework, performances met glazen instrumenten en een glazen klimwand.

Living the Glass Age is van 7 t/m 29 oktober in het Eemklooster te Amersfoort.

Deel dit op social
Scroll naar boven