Inschrijven voor de opleiding Glaszetter seizoen 2022/2023 is nu mogelijk

dinsdag, 03 mei 2022

Het is nu al mogelijk om leerlingen in te schrijven voor de opleiding Glaszetter Niveau 2 voor het seizoen 2022/2023 bij het ROC Nieuwegein.

Vorig jaar had het ROC een primeur want op 28 september 2021 startte daar de MBO Niveau 2 opleiding Glaszetter met wel tweeëntwintig leerlingen. Dankzij de financiële bijdrage van STOOV en de medewerking van Kenniscentrum Glas, was het lesmateriaal voor de glaszetters geactualiseerd voor deze MBO-opleiding.

Veel vraag naar glaszetters
Nederland heeft diverse doelstellingen om de verduurzaming van de gebouwde omgeving te realiseren. Glas heeft als innovatief en duurzaam product een belangrijke rol in de verduurzaming, zowel in nieuwbouw als zeker ook in de bestaande bouw. Echter, door de stijgende vraagbehoefte ontstaat er een tekort aan professionals om het glas te zetten, nu en in de toekomst. Met de komst van deze opleiding worden voldoende professionals voor deze groeiende vraag opgeleid met een GLAS Vakcertificaat.

Handig en flexibel ingesteld?
Ken je iemand die handig is en flexibel ingesteld? Werkt hij graag in de buitenlucht en durft hij op hoogte te werken? Dan is het beroep Glaszetter echt iets voor hem (òf haar).
Het werk is heel gevarieerd en vindt plaats op verschillende locaties. De ene keer werk je op een nieuwbouwlocatie, de andere keer weer aan een bedrijfspand, in een woonhuis of op een renovatieproject. Kortom: geen dag is hetzelfde!

Aanmelden voor de opleiding Glaszetter bij het ROC kan via deze link: Opleiding Glaszetter | ROC Midden Nederland (rocmn.nl)

Deel dit op social
Scroll naar boven