Horizon College Heerhugowaard start nieuwe opleiding Glaszetter

vrijdag, 18 maart 2022

Horizon College te Heerhugowaard start in september 2022 de MBO opleiding Glaszetter. Hiermee is het Horizon College de derde school in Nederland waar leerlingen deze opleiding kunnen volgen. Erkende leerbedrijven kunnen leerlingen aanmelden voor de opleiding Glaszetter. Het ROC in Nieuwegein startte vorig jaar september als eerste school de opleiding Glaszetter. Aankomende september 2022 zal ook bij Scalda Goes de opleiding Glaszetter starten.

Glaszetter Niveau 2
Als glaszetter ga je aan de slag in het glasbedrijf in je eigen regio. Je werkt daar met verschillende beglazingssystemen en leert alles wat daarbij komt kijken. Je plaatst daarnaast nieuw glas en herstelt glasschades.

Tijdens je opleiding ga je aan de slag met alle aspecten van het beglazen van gebouwen en het onderhoud aan beglazingssystemen. Je vertaalt een opdracht en verzamelt materialen en gereedschappen, je controleert de maatvoering en maakt het kader klaar voor beglazing. Dan plaats je enkel, dubbel- en speciaal glas in bestaande en nieuwe kaders. Je ruimt daarna je werkplek op, reinigt gebruikte materialen en voert afval af. Uiteindelijk lever je het werk op en ben je verantwoordelijk voor afwijkingen van de oorspronkelijke opdracht.

Voor meer informatie zoals toelating en kosten kan je terecht op de website van het Horizon College.

Deel dit op social
Scroll naar boven