Glasstec 2022 van 20 tot en met 23 september

dinsdag, 05 oktober 2021

De data voor de eerstvolgende glasstec zijn bekend. De tweejaarlijkse beurs in Düsseldorf vindt over een jaar plaats van dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 september.
Glasstec 2020 kon helaas niet doorgaan en werd vervangen door een virtuele versie. Verplaatsing van de beurs naar afgelopen juni kreeg grote weerstand, met name van Italiaanse deelnemers vanwege de beurs Vitrum.

Inschrijven voor Glasstec is nu al mogelijk. Bedrijven uit de machinebouw, industrie en ambachten kunnen zich online aanmelden via de link www.glasstec.de/2330. Ondernemingen die in 2018 en aan de Glasstec Virtual hebben deelgenomen, kunnen vooraf ingevulde en bewerkbare formulieren gebruiken. De toewijzing van standruimte in de hallen voor exposanten start op 1 december dit jaar.

Thema’s trending in 2022
Glasstec is een marktplaats, trendsetter, innovatie- en informatieplatform voor de wereldwijde glasindustrie. De vakbeurs biedt de jongste innovaties op het gebied van glasfabricage/productietechniek, glasbehandeling en -afwerking en tal van glasproducten en -toepassingen. Daarnaast is er opnieuw een uitgebreide line-up van side-events uit de praktijk en de wetenschap. Dit programma volgt de vijf trends van de vakbeurs. Het gaat om de volgende mondiale thema’s voor de toekomstige ontwikkeling van de sector en de samenleving als geheel.

  • Klimaat: innovatieve oplossingen die het klimaat redden
  • Verstedelijking: toekomstbestendige steden met glas
  • Waarde: heroverweging van waarde toevoegen
  • Hulpbronnen: besparing gebruik van grondstoffen, geschoolde arbeidskrachten en energie
  • Welzijn: wat glas doet voor ons leven

Glasstec conferentie
Al in november vindt het eerste evenement plaats met het oog op de komende glasstec en de centrale trendthema’s. Op 25 en 26 november zal de ‘International glasstec Conference’ zich richten op het onderwerp CO2-neutraliteit met glas De eerste dag staat in het teken van de industrie. Toekomstige modellen voor een CO2- en klimaat neutrale glasproductie, evenals technologieën en roadmaps om deze doelen te bereiken, zullen worden geïntroduceerd en besproken. Op dag twee onthullen architecten, wetenschappers en glasproducenten de bouwmethoden, innovaties en producten die ons kunnen helpen werken aan een klimaat neutrale samenleving. Tickets en het volledige programma zijn vanaf begin oktober verkrijgbaar. 

Deel dit op social
Scroll naar boven