De GLASrekentool maakt berekeningen eenvoudig

dinsdag, 02 april 2024

Maak je al gebruik van de GLASrekentool? Deze Glasrekentool van Bouwend Nederland Vakgroep GLAS maakt het een stuk gemakkelijker om calculaties te berekenen voor onder andere doorvalveilige beglazing, en enkel- en isolatieglas. Van de tool zijn twee versies gemaakt: de Basictool en de Experttool.

De Basictool in het kort

In de Basictool wordt er aan de hand van de norm een conservatieve bepaling gemaakt van de belasting (wind, sneeuw, dak etc.). In deze versie kan je de volgende mogelijke belastingen invoeren: eigen gewicht, wind aan buitenzijde, sneeuw, isochore druk door temperatuurverschil, vloerbelasting, balustradebelasting en dakbelasting (incidenteel beloopbaar).

Een stapje verder met de Experttool

Met de Basictool voer je dezelfde calculaties uit als met de Experttool, maar waar de eerste stopt gaat de tweede verder. In de Experttool pas je meer variabelen aan en reken je scherper en project-specifieker. In deze versie vul je namelijk zelf de waarden en facturen in die de rekenwaarde van de belasting bepalen. Ook heeft de Experttool een uitgebreidere PDF uitvoer, inclusief een uitgeschreven verificatie volgens de NEN2608. Enkele belastingen die ingevoerd kunnen worden: regenaccumulatie, winddruk aan buitenzijde en isochore druk door hoogteverschil.

Verlaagde prijs voor leden van de Vakgroep GLAS

Via een abonnement maak je gebruik van de GLASrekentool. De Basictool is voor leden van de Vakgroep GLAS gratis, tot een maximum aantal gebruikers. Voor de Experttool zijn de abonnementskosten voor leden €395,- per gebruiker per jaar. Voor extra gebruikers wordt een toelage gevraagd.
Niet-leden betalen het volledige bedrag: €750,- voor de Basictool en €1250,- voor de Experttool. Een account maak je eenvoudig aan door je online te registreren op Glasrekentool.nl/registreren. Voor meer informatie zoals een handleiding en gebruiksvoorwaarden, kijk op Gasrekentool.nl.

Deel dit op social
Scroll naar boven