Vanaf 2021/2022 mogelijk weer een glasopleiding!

maandag, 08 februari 2021

In de afgelopen maanden zijn er vanuit de Vakgroep GLAS en Onderhoud NL gesprekken gevoerd met het VMBO en het MBO om weer een glasopleiding op te zetten. Vanuit het MBO Midden Nederland is hier positief op gereageerd.

Zij zijn bereid om de opleiding Glas MBO niveau 2 te starten in schooljaar 2021/2022. Dit zal dan in de vorm zijn van een bedrijfsopleiding. Hierbij wordt er een contract afgesloten tussen het ROC en Vakgroep GLAS. Deze opleiding wordt gegeven door het ROC en is volledig gekwalificeerd als een BBL-opleiding. Na een positieve afronding van deze opleiding kwalificeert de leerling zich voor het GBO Vakcertificaat.

Om deze opleiding een kans van slagen te geven, hebben heeft Vakgroep GLAS haar leden om medewerking gevraagd en verzocht de onderstaande vragen te beantwoorden:

  • Denkt u leerlingen te kunnen plaatsen in het schooljaar 2021/2022? 4 dagen werken (leerwerkplek), 1 dag naar school in Nieuwegein.
  • Wilt u een lintstage aanbieden voor leerlingen die het keuzevak glas in het 4e jaar van het VMBO volgen, 1 dag per week, het gehele schooljaar
  • Wilt u een gastles over glas verzorgen bij het VMBO om de leerlingen enthousiast te maken voor een vervolgopleiding in het MBO
  • Is er een mogelijkheid om uw bedrijf te bezoeken met leerlingen VMBO of MBO

Vakgroep GLAS zal u op de hoogte houden over het vervolg van de project.

Deel dit op social
Scroll naar boven