Subsidie op isolatieglas wordt verhoogd

vrijdag, 10 december 2021

Op 9 december heeft de lobbygroep van de Vakgroep GLAS een evaluatiegesprek gehouden met RVO over de ISDE-regeling. In de afgelopen weken hebben wij bij jullie informatie opgehaald over hoe de ISDE regeling in de praktijk uitpakt. Veel gehoorde geluiden waren dat het subsidiebedrag te laag is, de te vervangen oppervlakte glas is te groot en de eis van een 2e regeling maakt het niet aantrekkelijk voor de particulier om zijn woning te verduurzamen.

Wij kunnen goed nieuws melden! Met ingang van 2022 wordt de ISDE regeling aantrekkelijker. Hiervoor wordt het subsidiebedrag per m2 met 50% verhoogd en wordt de minimale te vervangen oppervlakte verlaagd van 10 naar 8 m2. De eis van een 2e maatregel blijft helaas bestaan. Daarnaast is het budget in 2022 verhoogd naar € 228 miljoen. Maar wij zijn blij met de aanpassingen per 2022 en zijn ervan overtuigd dat dit de particulier stimuleert om zijn woning te verduurzamen.

Alle informatie staat op de website van RVO.

Een punt van aandacht is dat deze subsidie maar 1 x gegeven kan worden. Als een woningeigenaar er voor kiest om eerst op de begane grond het glas te vervangen en hiervoor subsidie aan te vragen, dan kan hij in de jaren daarna niet nog een keer subsidie aanvragen voor de overige verdiepingen.

In 2022 organiseert Vakgroep GLAS een digitale ledenbijeenkomst waar RVO een nadere toelichting zal geven op de ISDE regeling.

Deel dit op social
Scroll naar boven