Service Glasherstel OverGelder en Melieste Glas nemen eerste GlasKeur-certificaat in ontvangst

vrijdag, 19 november 2021

Op woensdag 17 november jl. ontving Richard Ackerstaff van Service Glasherstel OverGelder (Deventer, Zwolle, Enschede en Hoogeveen) het GlasKeur-certificaat in ontvangst. Zij zijn hiermee het eerste lid van Bouwend Nederland Vakgroep GLAS die het keurmerk hebben verdiend. 

Service Glasherstel OverGelder voldoet hiermee aan de kwaliteitseisen zoals die zijn opgesteld door de Vakgroep GLAS van Bouwend Nederland. Deze kwaliteitseisen zijn het resultaat van het initiatief van de branchevereniging Bouwend Nederland, vertegenwoordigd door Vakgroep GLAS, gevestigd te Zoetermeer voor het opzetten van een keurmerk voor het plaatsen van glas voor bedrijven zoals glaszetters, glasproducenten en glashandelaren. Onderdelen van dit keurmerk zijn onder andere vakbekwaamheid, veiligheid, normen en milieu.

Richard: ‘Het ultieme doel is dat GlasKeur een standaard onderdeel wordt van bouwkundige bestekken. Op die manier ontkomt geen enkele glaszetter meer aan het bieden van vakwerk. Daar wordt de hele sector beter van.’

Michel Sinke van Melieste Glas in Goes ontving op donderdag 18 december als tweede het GlasKeur-certificaat. Michel: “De kwaliteit en de klantentevredenheid staan bij ons hoog in het vaandel. Bij ieder opgeleverd werk vragen wij onze klanten om een beoordeling. Het Keurmerk is voor ons en onze klanten een bevestiging van onze kennis en deskundigheid”.

GlasKeur is bedoeld voor de gehele glasbranche. Alle glasbedrijven (zowel leden als niet-leden) kunnen het keurmerk halen. Met GlasKeur wil  Bouwend Nederland Vakgroep GLAS de aansluiting maken met de Wet Kwaliteitsborging Bouwen. Maar we gaan met GlasKeur verder dan het Bouwbesluit. De NEN3569 wordt door de houders van het GlasKeur standaard toegepast.

In december hopen nog drie à vier glasleden het keurmerk te halen.

Tarieven deelname aan het keurmerk (2021/2022):

  • Aanvraag € 650,-
  • 2 x audit per jaar à € 650,-

Voordeel voor leden van Vakgroep GLAS:

  • Aanvraag € 0,-
  • 2 x Audit per jaar à € 325,-

Niet leden betalen het volledige bedrag à € 650,- per aanvraag en € 650,- per audit

Begin 2022 zal GlasKeur worden uitgebreid naar de producenten en groothandel waardoor de hele keten onder het keurmerk valt.

Wilt u ook het keurmerk aanvragen, neem dan contact op met Cor Wittekoek.

Deel dit op social
Scroll naar boven