Recyclingbijdrage isolatieglas verlengd t/m 31 december 2027

maandag, 02 januari 2023

Sinds 2002 is VlakglasRecyclingNederland actief met de inzameling van vlakglas wat vrijkomt bij renovatie en sloop van gebouwen. Dit glas wordt vervolgens zo hoogwaardig mogelijk verwerkt tot nieuw glas.

VlakglasRecyclingNederland doet dit in opdracht van de glasbedrijven die aangesloten zijn bij de Vakgroep GLAS van Bouwend Nederland. De glasbedrijven tonen zo hun verantwoordelijkheid als producenten voor hun producten die uiteindelijk afval worden. VlakglasRecyclingNederland is daarmee een van de weinige vrijwillige UPV systemen in Nederland. Producentenverantwoordelijkheid – Afval Circulair

In de afgelopen jaren is er ruim 1.578.000.000 kg vlakglasafval ingezameld. Hiervoor is veel transport nodig. Om de kosten van de inzameling te kunnen betalen, worden door de producenten en importeurs van isolatieglas een recyclingbijdrage van € 0,30 per m² afgedragen. Om ervoor te zorgen dat alle producenten en importeurs deze recyclingbijdrage betalen, heeft de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu de onderliggende overeenkomst algemeen verbindend verklaard. Dat betekent dat VlakglasRecyclingNederland de komende 5 jaar door kan gaan met de inzameling en recycling van vlakglas. De belangrijkste doelstelling in de komende jaren is, om ervoor te zorgen dat er van het oude vlakglas weer nieuw vlakglas gemaakt kan worden.

De volledige tekst van de algemeen verbindend verklaring vind je hier: Staatscourant 2022, 35215 | Overheid.nl > Officiële bekendmakingen (officielebekendmakingen.nl)

Deel dit op social
Scroll naar boven