Profilit gevel Groene Hart – Alphen aan den Rijn

  • Glas lid: D&O Bouwglas B.V.
  • Soort project: Nieuwbouw
  • Soort gebouw: Appartementencomplex

Profilit gevel uitvoering
Aannemer Tetteroo schakelde D&O Bouwglas in voor dit maatwerkproject ontworpen door Lengkeek Architecten. Het betreft een woonflat, genaamd “La Gare” met 95 appartementen waarbij op straatniveau een parkeergarage met Profilit beglazing is gerealiseerd.

De parkeergarage is door D&O Bouwglas semi-transparant uitgevoerd met een glazen Profilit gevel waarin gespeeld is met verschillende kleuren groen verwijzend naar het “Groene Hart” gebied.
Speciaal voor deze Profilit gevel is dat de u-balken in enkele uitvoering en in een dubbele rij met interval geplaatst zijn. De afstanden tussen de glasprofielen zijn exact uitgerekend mede om een goede ventilatie te bieden in de parkeergarage. De onderflensen van het Profilit glas zijn allemaal op afschot gesneden en gemonteerd in aluminium profielen met ongelijkzijdige benen en een zetting onder 100 graden. Uit het leveringsprogramma is gekozen voor K25/60/70 D16 met verschillende kleuren folies in groentinten.

Profilit beglazing nader uitgelegd
Profilit gevelbeglazing is geprofileerd glas in U-vorm. Afhankelijk van de toepassing heeft u bij Profilit de keuze om het als enkele, dubbele, driedubbele of als meervoudige beglazing te laten plaatsen. De belangrijkste toepassing is grootschalige gevelbeglazing voor industrie en commerciële bedrijfsgebouwen (en bijvoorbeeld sportcomplexen en trappenhuizen).
De speciale toepassingsmogelijkheden (verticaal, horizontaal, met verschillende vlakken) bieden architecten legio mogelijkheden om te komen tot originele ontwerpen. De Profilit glasbouwelementen worden geleverd met een totaal monteersysteem in aluminium profielen. Het leveringsprogramma bevat meerdere types en verschillende figuraties.
De diverse toepassingsmogelijkheden ziet u eveneens terug in de veelzijdige projecten uitgevoerd door D&O Bouwglas. Meerdere folders helpen bij het kiezen van het juiste design.

Vragen over Profilit gevel?
Meer informatie over Profilit beglazing vindt u op de website van D&O Bouwglas. Voor een prijsopgave kunt u rechtstreeks contact opnemen met accountmanager Henny Zwier op telefoonnummer 06-24779225.

Deel dit op social
Scroll naar boven