Nova Zembla op glasplaat geprint

  • Glas lid: D&O Bouwglas B.V.
  • Soort project: Nieuwbouw
  • Soort gebouw: Overig

Foto op enorme glasplaat
Op de glasplaat van 18 m² (4000 x 4500 mm, opgedeeld in 6 panelen) wenste Architect BNA.nl de alom bekende kaart van Nova Zembla uit 1601, met daarop de route van Willem Barentsz, te printen. Aannemer De Geus Bouw uit Noord-Scharwoude schakelde hiervoor onze expertise in.

Voor het printen op glas is een goede originele foto of tekening belangrijk. Bij het printen wordt gebruik gemaakt van een speciale keramische inkt. Vooraf wordt een monster gemaakt om de verschillende manieren van printen te tonen.
Bij dit project is de keuze gemaakt voor een witte print op transparant gehard veiligheidsglas van 10 mm blank geslepen. De geprinte panelen zijn op een zeer hoge temperatuur gehard in een oven. Door de hitte smelt de inkt samen met de glasplaat waardoor de print krasvast wordt. Het duurzame glas met print is bestand tegen uv-stralen en verschillende weersomstandigheden.
De 6 grote glazen panelen zijn aan het Poortgebouw bevestigd door een samengestelde staalconstructie gecoat in één RAL-kleur.

Meer weten over printen op glas?
Het printen van een foto op glas in dit grote formaat was voor ons een geweldige ervaring en uitdaging. Maatwerk is waar het om draaide bij dit project. De samenwerking met architect en aannemer was zoals gewoonlijk: zichtbaar goed. Meer informatie vindt u op de website van D&O Bouwglas, producten, Design en Specials. Voor een prijsopgave kunt u telefonisch contact opnemen met 0517-392532.

http://zichtbaargoed.nl/producten/designglas-en-specials

Deel dit op social
Scroll naar boven