Medisch Spectrum Twente te Enschede

Voor het grootste bouwproject van Enschede – de nieuwbouw van het Medisch Spectrum Twente (MST) – levert Pilkington Benelux het isolatieglas, Pilkington Insulight™ Therm met Pilkington Optitherm™ S3 en de panelen van de totale buitengevel. De gevel bestaat uit aluminium kozijnstroken met daartussen geëmailleerde glaspanelen.

IAA Architecten uit Enschede heeft het complex ontworpen dat energiezuinig en duurzaam gaat worden. Het ontwerp wordt gekenmerkt door een kamstructuur, die is overkapt met een grote stolp. Hiermee creëerde de architect grote binnenpleinen, met ruimtelijk en functionele meerwaarde voor het ziekenhuis.

MST wil een aantrekkelijk ziekenhuis zijn, door patiëntgericht te werken, gastvrijheid en service te bieden en kwalitatief hoogwaardige zorg te verlenen. Haar gebouwen moeten prettig zijn om in te verblijven, voor zowel patiënt als voor de medewerker. Om deze ambitie nog beter te kunnen waarmaken heeft MST een plan voor nieuwbouw ontwikkeld aan de Koningstraat. In deze nieuwbouw wordt in 2015 alle poliklinische- en klinische zorg samengebracht, die nu wordt geleverd vanuit de locaties Haaksbergerstraat en Ariënsplein. De oplevering van het ziekenhuis staat gepland voor eind juli 2015.

Deel dit op social
Scroll naar boven