Hermans en het Rijksmuseum op Schiphol

De Hermans Groep heeft in opdracht van het Amsterdams Rijksmuseum op de Luchthaven Schiphol een unieke glasconstructie gerealiseerd. Wie aankomt, vertrekt of een overstap maakt op de luchthaven kan hier genieten van de schilderkunst van de Gouden Eeuw omringd door een wand van glas. De schilderijen mogen er zijn, maar zeker ook de spectaculaire glasconstructie gemaakt van een unieke strokenwand van glas. De wand is opgebouwd uit 10 mm dik glas in stroken van 7 cm, welke onderling aan elkaar zijn getapet. Doordat de vlakke zijdes aan elkaar zijn getapet blijven de gesneden kanten in het zicht en krijgt deze wand zijn bijzondere uitstraling. De afdeling Glasprojecten van de HERMANS GROEP heeft de engineering en doorontwikkeling op technisch en visueel vlak voor haar rekening genomen. De montage van de glazen bouwstenen leidde tot decoratieve scheidingswanden van 3,37 m hoogte, deels onderbroken door vitrines. Een innovatief staaltje werk, deze speciale glasconstructie die zich onderscheidt door zijn samenstelling, opbouw en omvang (2.200 m2) .

Niets werd in dit ambitieuze samenwerkingsproject aan het toeval overgelaten. Zo bouwde onze vaste glasleverancier, Saint-Gobain GLASSOLUTIONS een eigen assemblagelijn om de glasstroken tot gelaagde, glazen pakketten te verlijmen. Het vakkundig team van Tesa verlijmde hier 10.000 glasstroken PLANICLEAR 10 mm van 3377 x70x10 mm (l x b x d) tot pakketten. Elke glasstrook kreeg over de volle lengte twee stroken dubbelzijdige tesa tape van 6mm breed en 1 mm dik.
Dit prestigieuze project zou niet zo succesvol zijn geweest zonder de volgende smanewerkingen. Onze dank gaat uit naar: tesa – Saint-Gobain Glassolutions Nederland – NEXT architects – VolkerWessels – Rijksmuseum.

Glasoplossingen op maat
Hermans levert, plaatst en onderhoudt álles wat met glas te maken heeft. Van simpel vlakglas tot een complexe glazen trap. Van 24/7 spoedreparaties tot complete renovatieprojecten. Met glas is veel meer mogelijk dan het wind- en waterdicht maken van een gevel alleen. Ons team glasspecialisten toont dat dagelijks aan door van ontwerp tot montage mee te denken met opdrachtgevers. Standaard oplossingen bestaan niet, in onze ogen althans. Alleen de manier al waarop we ‘glaswerken’ maken wijkt af van die van onze collega’s. Hoe? Door altijd net een stap verder te gaan in materiaal, oplossing, aanpak en logistiek.

Lees meer op onze website: https://www.hermans-groep.nl

Deel dit op social
Scroll naar boven