Glashandel La Paloma vervangt ruiten voor vacuümglas en isolatieglas

  • Glas lid: Glashandel La Paloma
  • Soort project: renovatie
  • Soort gebouw: Woningen

Glashandel La Paloma heeft in Rotterdam 272 ruiten in aluminium kozijnen vervangen. Toegepast is een hybride uitvoering van FINEO: het 8 millimeter dikke vacuümglas is gedubbeld met een 6 millimeter Energy N tegenruit. De isolatiewaarde (Ug) is maar liefst 0,4 W/m2K. In deze bijzondere samenstelling met een spouw van 9mm zwart warm edge en een totale dikte van 23 millimeter kon het glas in de bestaande kozijnen worden geplaatst. Een relatief eenvoudige klus die door La Paloma van binnenuit is uitgevoerd, gebruikmakend van droogbeglazing.

DGA Jerry Kers van La Paloma is enthousiast over de klus en de rol van zijn bedrijf. ‘FINEO wordt via twee netwerken op de markt gebracht: door AGC met een aantal vaste dealers en via Synergie Glas, waar wij het van betrekken. We hadden het glas op onze eigen lijn kunnen isoleren, maar vanwege de omvang van het werk en het feit dat dit op deze manier niet eerder is gemaakt, wilde AGC het in eigen beheer houden. Wel hebben ze de sampels en testruiten gemaakt in eigen jear-glass fabriek.
De productie is gelopen via AGC Mirodan Bouwglas en uitgevoerd in de FINEO-fabriek RenoWindow. Het is mooi dat wij hebben mogen meedenken en het glas hebben kunnen plaatsen. Hoog-isolerend en door de Energy N ook nog eens zonwerend.’

Deel dit op social
Scroll naar boven