De Nieuwe Kolk

De Nieuwe Kolk is het cultureel kwartier waarin een theater, bioscoop en bibliotheek zich hebben gevestigd. Voor De Nieuwe Kolk heeft Pilkington de beglazing geleverd voor de gevel.

In Assen is eind september 2012 De Nieuwe Kolk geopend. Het is een cultureel kwartier waarin een theater, bioscoop en bibliotheek zich hebben gevestigd. Voor De Nieuwe Kolk heeft Pilkington de beglazing geleverd voor de gevel. Hierbij gaat het om zonwerende beglazing bestaande uit Pilkington Insulight™ Sun met Pilkington Suncool™ 50/25, thermisch isolerende beglazing bestaande uit Pilkington Insulight™ Therm met Pilkington Optitherm™ S3 en 850 m² gehard glas met 2 kleuren digitale zeefdruk.

Donderdag 18 april 2013 is bekend geworden dat De Nieuwe Kolk in Assen het BNA gebouw van het jaar regio Noord/Oost is geworden. Het BNA (Bond van Nederlandse Architecten) gebouw van het jaar is een prijs voor het beste gerealiseerde werk van een BNA-Architect. Architectenbureau De Zwarte Hond en de opdrachtgevers van de Gemeente Assen en Actium ontvingen uit handen van BNA-directeur Fred Schoorl de speciale Gebouw van het Jaar-plaquette.

De jury van het BNA gebouw van het jaar zei het volgende: ’Een ruimtelijk feest. Dit avontuurlijk labyrint vraagt erom ontdekt te worden. Een cultureel hart om trots op te zijn’.

In het juryrapport staat dat: “De jury is buitengewoon onder de indruk van de wijze waarop de architecten van De Zwarte Hond een ontspannen, logische eenheid hebben gesmeed van het complexe programma. Dit is architectuur zoals architectuur is bedoeld”.

Deel dit op social
Scroll naar boven