Couperus Den Haag

Luchtgewiekte melodie

Zweef klaatrend op!

Deze strofen van de dichter Couperus staan in het metselwerk van de woontoren van het woon- en voorzieningencomplex Couperus in de wijk Ypenburg in Den Haag. Een complex waar duurzaamheid voorop staat, wat zich uiteraard ook naar de beglazing vertaald.

In het complex is ruim 7.500 m2 isolerende beglazing Thermobel Top 1.0 toegepast met een z.g. Warm Edge afstandhouder. Deze kunststof afstandhouder heeft een betere thermische geleiding dan de traditionele afstandhouders. De afstandhouder doorbreekt daardoor de koudebrug aan de randen, waardoor het warmteverlies langs de omtrek van de beglazing aanzienlijk afneemt. In combinatie met de Thermobel Top 1.0 (U-waarde 1.0 W/(m2.K) leidt de totale beglazing tot een aangenaam woonklimaat.
Daar waar zonwerende beglazing vereist was, is gebruik gemaakt van Thermobel Stopray Vision 50, die ook een U-waarde van 1.0 W/(m2.K) heeft.

Het project omvat vier appartemententorens en een strook herenhuizen aan een singel. In totaal zijn er 288 woningen en 4.500 m2 bedrijfsruimte. De hoogste woontoren meet ruim 70 meter en is een markant baken in de Haagse Vinex-wijk, een vaderlands dichter waardig.

Deel dit op social
Scroll naar boven