Hermans Groep geeft gastcolleges bij Trias VMBO Krommenie

vrijdag, 18 maart 2022

Hermans Groep heeft op 2 maart jl. vier gastcolleges gegeven bij het Trias VMBO in Krommenie. Leerlingen 3e en 4e jaar kregen een kijkje in onze wereld van het glas, waaronder de mogelijkheid om gediplomeerd glaszetter te worden.

Hein Knegt en Myrna Kok van de Hermans Groep gaven theoretische informatie over de vele en innovatieve mogelijkheden van glas. In het onderdeel practicum verkenden de leerlingen twee activiteiten die nodig zijn om het vak Glaszetter te beheersen:

  1. Glas snijden: hoe doe je dit?
  2. Ruitje plaatsen met stopverf

De leerlingen werd uitgelegd dat glaszetten een stoer en afwisselend vak is, waarin veilig werken centraal staat. De leerlingen waren duidelijk enthousiast en dat maakte deze dag tot een geslaagde maar ook intensieve dag.

Het Trias VMBO is gevestigd in Krommenie en is een praktijkgericht opleidingsinstituut met momenteel ruim zevenhonderd leerlingen. Deze locatie beschikt over een geweldige praktijkruimte die beschikbaar werd gesteld voor de vier gastcolleges van Hermans Groep.
Met deze bijdrage is Hermans Groep er in geslaagd om een 60-tal leerlingen te verrijken met een stukje “welkom in de wereld van het glas”.

Oproep!
Het is belangrijk om het vak Glaszetter onder de jongeren te promoten. Daarom doet Vakgroep GLAS een oproep aan alle leden om ook een gastles te geven aan een VMBO- of MBO-opleiding in hun omgeving. Wij stellen hiervoor presentaties en andere benodigdheden beschikbaar. Je kunt je hiervoor opgeven bij Irene Taal.

 

Deel dit op social
Scroll naar boven