Glaskeur: de nieuwe standaard voor kwaliteit in glas

dinsdag, 02 april 2024

De glasbranche heeft met Glaskeur nu een keurmerk waar de hele sector beter van wordt. Glaskeur helpt glasbedrijven uit de hele keten – productie, handel en plaatsing – om te voldoen aan de Wkb. Klanten weten zo dat ze kwaliteit leveren en de geldende normen toepassen. 

Toenemende werkdruk en een veeleisende markt deed het aantal klachten over geplaatst glas serieus toenemen. Meer dan ooit is het van belang goed opgeleide en gecertificeerde glaszetters in dienst te hebben. Veel klachten blijken te gaan over werk uitgevoerd door niet-georganiseerde en niet-opgeleide glaszetters. Met het keurmerk Glaskeur brengen we daar branche-breed verandering in.

Waar Glaskeur voor staat

Glaskeur is hét keurmerk voor de hele glasbranche. Bouwend Nederland-Vakgroep GLAS geeft de Glaskeur certificaten af, maar alle glasbedrijven in Nederland (zowel leden als niet-leden) komen ervoor in aanmerking. Het fundament van Glaskeur ligt in de jaarlijks terugkerende audit die een duurzame controleslag vormt voor de kwaliteit die glasbedrijven leveren.

De kwaliteitseisen voor Glaskeur zijn opgesplitst in twee takken: keurmerkeisen voor het plaatsen van glas én voor het produceren en leveren van glas. In beide gevallen zijn onder meer vakbekwaamheid, veiligheid, milieu en normen en certificering belangrijke criteria waarop wordt getoetst. De Certificering Commissie van Vakgroep GLAS herziet de gestelde eisen regelmatig en past ze als nodig aan. Zo stemt Glaskeur altijd overeen met de op dat moment geldende normen en richtlijnen.

Glaskeur is er voor iedereen

Als glasbedrijf kun je de professionaliteit en certificering van glaszetters, -monteurs en/of -producenten etaleren wanneer je over Glaskeur beschikt. En vanwege de jaarlijkse audit weten klanten dat de kwaliteit die je aanbiedt altijd recent nog is gekeurd en op niveau bevonden.

Ook schilder- en timmerbedrijven of bijvoorbeeld kozijnbouwers hebben baat bij het Glaskeur. Ook zij zetten of monteren glas, maar dat zijn niet de primaire activiteiten van het bedrijf. Glaskeur geeft klanten dan het vertrouwen dat er ook in de beglazing kwaliteit wordt geleverd. Bovendien, en dit geldt weer voor iedereen die met beglazing werkt, Glaskeur helpt je sowieso om te voldoen aan alle wettelijke bepalingen en verplichtingen.

Aanvragen en vervolg

Glasbedrijven die in aanmerking willen komen voor Glaskeur geven zich op bij de Vakgroep GLAS. Er volgt dan een toelatingsonderzoek waar een bezoek aan het bedrijf bij hoort. Wil je ook het keurmerk aanvragen of meer informatie over Glaskeur? Neem dan contact op.

Contact 
Vakgroep GLAS
Secretariaat: vakgroepGLAS@bouwendnederland.nl
Telefoon 079 – 3 252 220
Glaskeur – Vind hier uw glasspecialisten

 

Deel dit op social
Scroll naar boven