Waarom is recyclen nodig?

Recyclen is geen keuze meer zoals vroeger wel werd gedacht, het is noodzaak. De grondstoffen die we gebruiken in onze moderne samenleving zijn niet onuitputtelijk. Recyclen zorgt ervoor dat de mens minder primaire grondstoffen gebruikt. Hoe meer recycling, hoe minder primaire grondstoffen er verloren gaan. Vlakglas wordt ook gerecycled!

Het is belangrijk dat u niet alleen thuis uw lege bierflessen weer inlevert en de andere flessen en glazen potten door de ophaaldienst laat afvoeren, maar dat u ook het vlakglas in uw projecten niet zomaar weggooit.

De Nederlandse glasindustrie draagt haar steentje bij aan de strijd tegen grondstoffen schaarste. In de ‘Routekaart 2030 Nederlandse Glasindustrie’ is de visie vastgelegd om in 2030 niet alleen tot de schoonste en meest energie-efficiënte ter wereld te blijven behoren, maar ook een levensvatbare, rendabele sector voor Nederland te zijn. In het kader van deze Routekaart is een film gemaakt waarin helder uiteengezet wordt welke stappen de glaswereld de komende jaren zet om de branche verder te verduurzamen.

link routekaart

link film

Deel dit op social
Scroll naar boven